e
Banner

Etiketler: yeni yatırım



Bakan Varank, Ford Otosan’ın yeni yatırım çalışmalarını yerinde inceledi



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği uzun dönemli yatırıma ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nı ziyaret etti. ‘İş’te Eşitlik’ anlayışıyla hareket eden ve otomotiv sektöründe kadın çalışan sayısını artırmak hedefiyle faaliyet gösteren Ford Otosan’da, Bakan Varank, elektrikli araçlar konusundaki çalışmaları ve yeni yatırım planlarını mühendis, teknisyen ve saha çalışanı kadınlardan dinledi.




Sarp Intermodal’den 41 milyon liralık yatırım


Yayın: 06-05-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal, 41 milyon liralık yatırımla 500 adet 45’lik konteyner siparişi verdi. Şirketin CEO’su Onur Talay, “Yeni yatırımla birlikte özmal 45’lik konteyner sayımız 1550’ye çıkacak. Ülkemizin uluslararası ticaretine katkı sağlayabilmek ve intermodal taşımacılığı geliştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.




Galata Taşımacılık yerelde ve globalde yatırımları artırıyor



Bu dönemde ulusal ve intermodal taşımacılığa ağırlık veren, depolama hizmetlerini büyüten Galata Taşımacılık, yatırımda hız kesmeyecek. Ulusal alanda yeni ofis yatırımlarıyla daha fazla müşteriye dokunacaklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, özellikle Afrika ülkelerinde önemli açılımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. 




Sertrans, 250 bin metrekare depolama kapasitesi hedefliyor


Yayın: 25-01-2022
Kategori: Lojistik

2021 yılında pek çok önemli gelişmeye imza atan Sertrans Logistics, özellikle depolama operasyonlarında yılı ciddi bir büyümeyle kapattı. Şirket, 140 bin metrekareye ulaşan depolama kapasitesini 2023 yılında yaklaşık 250 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor.




Çobantur Boltas, Halkalı-Münih arasında blok tren seferleri başlattı


Yayın: 01-02-2022
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin köklü lojistik şirketi Çobantur Boltas, Türkiye-Almanya hattındaki gücünü Halkalı-Münih arasında başlattığı blok tren taşımaları ile taçlandırıyor. 21 Ocak’ta Almanya-Münih’ten yola çıkan ilk tren 26 Ocak’ta Halkalı’ya ulaştı. Şirketin Türkiye Operasyon Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Cumhur Erzurumluoğlu, 6-7 günlük sürelerle kara yolu taşımalarına alternatif bir hat yarattıklarını, ithalat ve ihracatçılara daha uygun maliyetli alternatif bir taşıma seçeneği sunacaklarını belirtti.




Norther Global Logistics'ten Almanya yatırımı


Yayın: 01-02-2022
Kategori: Lojistik

Doğu Avrupa, Baltık ve İskandinav ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Avrupa ile Türkiye arasında entegre lojistik hizmetleri sunan Norther Global Logistics (NGL), müşterilerinden gelen talep üzerine bu yıl Almanya taşımalarına ve yatırımlarına ağırlık verecek. NGL Kurucu Ortağı Ferhat Emanetoğlu, “Doğu ve Kuzey Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında yüklerini taşıdığımız müşterilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda 2021 yılının son çeyreğinde açtığımız Almanya hattında, 2022 yılında sefer sayılarımızı ve yatırımlarımızı artırma kararı aldık.” dedi.




TruKKer’a 100 milyon dolar yeni yatırım!


Yayın: 15-09-2022
Kategori: Lojistik

Dijital nakliye ağı TruKKer, önde gelen global alternatif yatırım şirketi lnvestcorp liderliğinde, birçok küresel yatırımcının yer aldığı C serisi turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. TruKKer, yeni aldığı yatırımla; teknolojiyle desteklenen operasyonel süreçlerini geliştirmeyi, hedef pazarlarını büyütmeyi, pazara yeni ürün ve hizmetler sunmayı hedefliyor.




Lima Logistics Avrupa-Türkiye hattında yeşil iz bırakacak



Lima Logistics, özmal araç yatırımıyla İtalya başta olmak üzere, Avrupa ve Türkiye hattında intermodal servisini devreye alarak yeşil lojistik alanında önemli bir adım attı. Lima Logistics Ticari Hat Müdürü Kağan Altınok, havayolunda çevreci partnerlerle ilerlerken, Uzakdoğu hattında ise demiryolu + havayolu servis seçenekleriyle karbon ayak izini minimize etmek için çalışma yürüttüklerini söyledi. 




Asset, gözünü Uzakdoğu ve Amerika’ya dikti


Yayın: 23-09-2022
Kategori: Lojistik

İlk yurtdışı ofisini Almanya’da kuran Asset, öncelikle İtalya, Uzakdoğu ve Amerika’da olmak üzere her kıtada kendi HUB operasyon merkezleri ile hizmet vermeyi hedefliyor. 




Krone, Tire Fabrikası’nda yeni yatırımla kapasitesini artırıyor


Yayın: 19-10-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 230 bin metrekare üzerine kurulu tesisinde, 2012 yılından itibaren  perdeli yarı römork, platform yarı römork ve konteyner taşıyıcılar üreten Krone Türkiye, şasi fabrikasında gerçekleştireceği yeni yatırımla kapasitesini artırıyor.